Glorious Model O och O-
Glorious var den första stora utmanaren till Finalmouse Air58, och tog många med storm. Den blev då världens lättaste RGB-mus när den kom. Model O som var först ut i Odin-serien, väger 67 gram och kommer med Pixard PMW3360-sensor. Model O- är en den senaste versionen i serien och väger 58 gram, som är lite mindre i storlek.
G-Wolves
En ny utmanare för i år, G-Wolves har kommit från klarhet till klarhet. Med deras ergonomiska RGB-mus Sköll som väger inte mer än 66 gram. Hati är modellen som har lite mer ambidextröst designtänk och kommer med TTC-switchar.
Razer Viper
När Razer tar sig an en ny produkt, vet man vad man får. I oktober släppte Razer deras svar på lättviktade möss, Viper. Denna mus skiljer sig lite från de andra, med att använda lätt material istället för att ha hål i sig. Viper kommer även med optiska switchar vilket gör att knapptrycken läses av med laser, och ger en responstid på 0,2 millisekunder.
Roccat Kone Pure Ultra
Roccat senaste lättviktare kliver in på 66 gram. Formen är ergonomisk och har den senaste sensorn PMW-3389.
Cooler Master MM710
MM710 går in på en vikt om 53 gram. Musfötterna är gjorda av PTFE-material, vilket skapar en lätt friktion mellan musen och dess underlag. Storleken är lite mindre i förhållande till andra möss.

Finalmouse Ultralight 2 - Cape Town
Finalmouse har varit pionjärer när det kommer till lätta möss. Många hävdar att det är tack vare Finalmouse som marknaden har så många lätta möss idag. Med sin formfaktor och lättvikt så är detta en mus att räkna med i snabba rörelser, vi kan bara anta att det är därför så många proffs använder deras möss.
Xtrfy M4
Xtrfys M4 har tagit många med storm. Efter global uppmärksamhet så är det tydligt att folk gillar den. En ergonomisk superlätt mus med RGB på 69 gram med PMW Pixart 3389-sensor gör att den känns väldigt värd sitt pris. Kommer i ett gäng olika färger så det är lätt att färgoptimera med resten av ens tillbehör.