Filter
Återställ filter
116 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd

Nätverkskablar

Ett nätverk är inte längre något som enbart används av företag med många anställda. Det har blivit mycket vanligt med egna små hemmanätverk, där familjen är de enda användarna. De smarta hemmen, där alla tekniska prylar ska "prata med varandra", är inte längre science fiction. Ett nätverk kräver dock förstås sin utrustning, och framförallt rätt sådan, för att allt ska fungera optimalt. Förutom själva hubben i nätverket, det vill säga routern, behövs bland annat nätverkskablar för att kunna ansluta dina enheter (om inte detta redan görs trådlöst via WIFI eller Bluetooth). Vissa enheter kopplar man med fördel fysiskt direkt till routern. Detta handlar om tjänster där det helst inte ska förekomma några avbrott, till exempel digitalboxen till TV:n eller NAS:en där du lagrar alla dina filer.

De fysiskt anslutna enheterna kräver förstås nätverkskablar av hög kvalitet, för att dessa inte ska vara den felande länken i systemet. Hos oss på MaxGaming hittar du ett stort utbud nätverkskablar som garanterar god funktionalitet i ditt nätverk oavsett vilken kategori av nätverkskabel du behöver, vilken längd du vill ha, samt om det är en särskild kulör på kabeln som du föredrar. Bra att känna till är att nätverkskablar delas in i olika kategorier baserat på maximal överföringshastighet av data, där CAT3 är den lägsta kategorin och CAT8 för närvarande är den högsta. Exempelvis tillåter CAT8-kabeln en hela 4 gånger högre överföringshastighet än CAT6.

Att välja nätverkskabel handlar i princip om den hastighet som är möjlig i det egna nätverket, baserat på övrig hårdvara och internetlina. Har du idag en fiberanslutning till fastigheten, kan en bra början vara att matcha kabelns överföringshastighet med den maximala hastigheten ditt bredbands-abonnemang tillåter - detta gällande nätverkskabeln som kopplas från "väggen" till din router. På så sätt säkerställer du att du inte har någon svag länk redan där.

Filtrera (0)
Tillbaka till toppen Visar 36 av 116 produkter