Rengöring tangentbord

Det finns många saker som kan vara orsaken till att ett tangentbord blir smutsigt. Utöver fingeravtryck är det inte ovanligt att matrester hamnar mellan tangenterna eller att det spilla ut både läsk och kaffe. Mycket damm, gamla hudavlagringar och övrig småskit kan lätt fastna mellan tangenterna och försämra ditt spelande.

För att undvika att detta händer är det naturligtvis viktigt att hålla tangentbordet rent och fräscht. Det räcker inte med att ta fram trasa och spray när smutsen är som värst, utan försök hitta en rutin och rengör tangentbordet med jämna mellanrum. Den främsta orsaken till att man har ett smutsigt tangentbord är just för att man tror att processen med rengöring är jobbigt, men sanningen är att med rätt produkter kan rengöringen gå på ett kick och du får sedan ett fräscht tangentbord att spela eller jobba vid.

Att rengöra ett tangentbord är faktiskt enklare än man kan tro. Ett mycket smart sätt att få bort lössittande damm och smulor är genom att koppla bort tangentbordet och sedan vända det upp och ner. Tangenterna rengör man enklast genom att använda den rengörings-duk som finns i sortimentet eller varför inte göra en storstädning med hjälp av ett rengöringskit?

Ett rengöringskit passar sig utmärkt för den som vill rengöra tangentbordet vid en dator eller laptop. Fördelen med detta kit är att du får med allt som du behöver på en gång och utan att du själv behöver sitta och plocka i diverse produkter. I rengöringskitet får du med en spray som ska användas till skärmen på din dator och utöver detta inkluderas fem stycken rengörings-dukar och en dubbelsidig borste. Innan du rengör din dator och ditt tangentbord så rekommenderas det dock att du stänger av datorn och kopplar ur tangentbordet (om så är möjligt). Detta gör det lättare att rengöra och dessutom behöver du inte oroa dig för att komma åt diverse knappar.

Filtrera (0)