Ljudkabel

Ett ljudsystem, oavsett om detta handlar om en ljudanläggning till en dator eller till en hemmabio, behöver alltid rätt komponenter för att allt ska låta som det ska. Här är det viktigt att det inte finns någon felande länk i systemet. Det är lätt att se sig blind på högtalare, förstärkare och hörlurar av bästa kvalitet (något som förstås är viktigt i sig), men såvida inte dessa arbetar med trådlös teknik så behöver de anslutas med någon typ av kabel. Av den anledningen är det viktigt att välja rätt variant av ljudkabel, som sluter cirkeln för det fungerande ljudsystemet. Som spelare känns detta mer viktigt än någonsin, eftersom det vore tråkigt om helheten skulle förstöras av en dålig kabel (och som de flesta gamers vet är ljudet mycket viktigt för att få den där genuina känslan).

Det finns ett flertal olika varianter av ljudkablar och för att komma fram till vilken eller vilka varianter som behövs bör man undersöka den ljudutrustning man har i sin ägo. Den "klassiska" ljudkabeln har en 3.5 mm plugg, med andra ord den typ som brukar finnas på hörlurar. Detta är dock en analog kabel och det kan tänkas att just ditt system har stöd för det som kallas "toslink", en fiberoptisk kabel. Denna känns igen genom en i det närmaste fyrkantig kontakt som lyser rött när den är ansluten i andra änden. Många förstärkare/receivers har idag toslink, även om detta nu börjar bli en ganska gammal teknik.

Det kan tänkas att ditt system kommunicerar både ljud och bild med hjälp av en HDMI-kabel. Dessa påminner om en USB-kontakt, men är bredare. De flesta datorer har idag en HDMI-anslutning och detsamma börjar gälla för många högtalarsystem och receivers. En HDMI-kabel kan vara ganska dyr om man så vill; det finns guldpläterade varianter som är riktigt kostsamma (men samtidigt mycket bra).

Filtrera (0)
Tillbaka till toppen Visar 34 av 34 produkter