Filter
Återställ filter
12 produkter - 0 filter valda
Stäng Återställ Använd

Trådlös router

Ett hemmanätverk kan bestå av flertalet komponenter, men "basen" i nätverket utgörs ändå av routern. En router fungerar som en sorts hub i det lokala nätverket, eftersom den tar emot alla anrop och slussar dem vidare till rätt plats. Routern kopplas mot Internet och alla de enheter (datorer, surfplattor och mobiler) som är anslutna mot den kan sedan komma åt denna internetuppkoppling. Begreppet trådlös router, eller wireless router som det heter på engelska, innebär att datorer och andra enheter ansluter till den trådlöst - det vill säga utan att behöva koppla in sig via Ethernetkabel - via WIFI. På så sätt slipper man ha ett antal meter kabel draget över hela bostaden, vilket förstås utökar flexibiliteten.

 

Det finns många olika routrar att välja bland från olika varumärken och här hos MaxGaming kan du hitta en samling av de allra bästa varianterna. Vi har routrar från kända och marknadsledande märken som Asus och Netgear, så att du som kund ska hitta det som passar dig och dina behov. Routrar finns i olika prisklasser och varierar en del i utförande, så jämför gärna olika modeller innan du gör ditt val. Vi har varianter från 299 kr och uppåt.

 

För den som bor i en större bostad med flera våningsplan kan vi rekommendera Asus Lyra, där du placerar ut små WIFI-förstärkare för att utöka signalens räckvidd. Befinner du dig dock i en mindre bostad som en liten lägenhet, räcker det med en ganska enkel router. Det som främst skiljer mellan de olika routrarna är den maximala hastighet som erbjuds. Här är det med andra ord vettigt att matcha denna hastighet med den internetlina du har i bostaden, så att routern inte fungerar som flaskhals i nätverket. Modellen Netgear Nighthawk använder exempelvis en teknik som dubblar WIFI-hastigheten för mobila enheter, något som är användbart både vid internetsurfing och filöverföring.

Filtrera (0)