Hasbro - Köp produkter från Hasbro hos MaxGaming.se
 

Navigera

Hasbro

Hasbro är en förkortning som kommer från det ursprungliga namnet Hassenfeld Brothers. Företaget är en amerikansk leksakstillverkare som också är mycket kända för sina brädspel. Genom åren har de vuxit till att bli en av de största i branschen med verksamhet världen över. Hasbro har lagt beslag på många omtyckta varumärken och i deras stora utbud ingår bland annat Monopol, G.I. Joe, Transformers, Furby, Nerf och My Little Pony. Hasbro har varit involverade i produktionen av flera tv-serier som ytterligare stärkt deras spel och leksaker. Många svenskar är mycket bekanta med deras produkter, inte minst olika varianter av brädspelet monopol, som enligt Guiness Rekordbok är det bäst säljande brädspelet genom alla tider.

För Hasbro tog allt sin början redan 1923 när bröderna Hassenfeld grundade företaget i Rhode Island, USA. Efter att mest ägnat sig åt textil och skolmaterial så blev de i huvudsak en leksakstillverkare år 1942. Under 1960-talet blev G.I. Joe en stor hit som de kallade actionfigurer så att de kunde marknadsföras till pojkar som inte ville leka med dockor. Några år senare förkortade de namnet till Hasbro Industries för att 1985 och framåt kort och gott bli Hasbro, Inc. Under moderföretaget finns flera dotterbolag och samarbetspartners.

Vad som kännetecknar Hasbro är deras enorma storlek och starka varumärkesportfölj som i skrivande stund innehåller mer än 1500 varumärken. Genom att samarbeta med Disney, Nintendo, Marvel och flera andra ledande företag har de kunnat släppa spel och leksaker som bygger på bland annat Star Wars och spelserien Super Mario. En given klassiker är spelet Monopol som tillverkats i otaliga varianter av Hasbro. I Hasbro Monopoly Gamer är de vanliga pjäserna utbytta mot Nintendos älskade Super Mario-karaktärer och monopolpengarna är ersatta med mynt. Även i framtiden lär Hasbro fortsätta att utveckla sina många populära produkter. När man köper leksaker och brädspel från Hasbro, så kan man alltid räkna med hög kvalitet.

Visa filter Dölj filter
Prisintervall
Kategori
Färg
Blå Blå
Hasbro Monopoly Fortnite Edition
Hasbro
Monopoly Fortnite Edition
289 kr
Ej beställningsbar