ViewSonic - Köp produkter från ViewSonic hos MaxGaming.se
 

Navigera

ViewSonic

ViewSonic är en stor internationell elektroniktillverkare som specialiserar sig på olika typer av skärmar, framför allt LCD-skärmar och projektorer. Företaget grundades som Keypoint Technology Corporation år 1987 av James Chu. 1990 släppte de en ny produktserie av datorskärmar under varumärket ViewSonic. De blev en succé och snart därefter bytte företaget namn till ViewSonic. I konkurrens med bland annat Sony och Panasonic blev de en av de ledande tillverkarna av CRT-skärmar under 90-talet. Sedan dess har ViewSonic anpassat sig efter den tekniska utvecklingen och gått över till LCD-skärmar, olika digitala skärmar för utbildning och företag, samt en rad olika projektorer för alla behov. Deras logotyp består av den färgglada fågeln Gouldamadin som lever i norra Australien. ViewSonic har huvudkontor i Kalifornien, USA och New Taipei City, Taiwan.

Företagets mål är att sträva efter att överträffa kundernas förväntningar med högkvalitativa produkter, bra service och djupgående expertis inom skärmutveckling. ViewSonic vill vara en del av att driva utvecklingen framåt genom att uppmuntra innovation, dela med sig av sina framsteg och våga satsa på nya idéer. De har också en uttalad policy om ärlighet och rättvisa som bland annat innebär att de som företag ser till att ta sitt sociala ansvar angående skatter, bra arbetsförhållanden för alla anställda, samt att sponsra olika typer av projekt som bidrar till en bättre värld. Grundaren James Chu agerar fortfarande som VD och ViewSonic har genom åren vunnit flera fina utmärkelser för sina produkter och höga kvalitetsstandard.

Deras LCD-skärmar delas in i fyra kategorier. VA som är deras budgetskärmar för prismedvetna konsumenter, VG som är skärmar för multimedia i mellanskiktet, XG som riktar sig mot gamers och VP som är en serie skärmar med fokus på företag. Skärmarna anges alltid med sin bokstavsförkortning följt av en siffra som betecknar storleken i tum diagonalt över skärmen. ViewSonic XG2402 är till exempel en skärm för gamers som är 24 tum.

0 produkter
Sortera efter: