Router & Nätverk

Spel blir mycket roligare när man spelar tillsammans med andra, detta är ett faktum. Att spela flera stycken mot varandra ger ett helt nytt liv till vilket spel som helst och av den anledningen är den nätverksutrustning du har därhemma mycket viktig. Själva hubben i ditt hemmanätverk är en trådlös router, som du ansluter alla enheter till. Routern bör också vara ansluten mot Internet för att möjliggöra spel mot andra som inte befinner sig inom samma lokala nätverk. Trådlös anslutning mot routern (via WIFI) fungerar i regel bra, men skulle detta ändå inte fungera optimalt finns möjligheten att fysiskt ansluta datorerna i nätverket till routern med hjälp av nätverkskablar. Kablarna finns i olika utföranden beroende på behov och du kan till och med välja en kulör som passar in hemma hos dig.

 

Om ni är många som ska spela och Ethernet-portarna i din router inte skulle räcka till, kan du komplettera med en nätverksswitcher, som ger dig fler portar. Du kan också förstärka den trådlösa signalen genom att använda särskilda WIFI förstärkare (så kallade repeaters). Har din bostad flera våningsplan är detta en vettig investering, då signalen från routern ofta inte räcker till. En sådan repeater är dessutom så liten och smidig att den kan plockas med och användas var du än befinner dig; exempelvis på hotell där signalen är dålig. De är mycket enkla att installera och konfigurera. I en större bostad fungerar exempelvis produkten Asus Lyra utmärkt; här får du tre hubbar som du placerar ut på ett strategiskt sätt.

 

Hos oss på MaxGaming hittar du allt du behöver inom router och nätverk; ett handplockat sortiment med allt ifrån routers till switchar och kablar. Självklart har vi produkter från ledande varumärken så att du kan vara säker på att få det bästa, exempelvis D-Link, Netgear och Asus.

Filtrera (0)
Tillbaka till toppen Visar 36 av 138 produkter